Een crematorium regelen

Het verliezen van een dierbare is ongelofelijk moeilijk voor een mens. We zijn groepsdieren en halen onze kracht uit sociale contacten. Wanneer één van deze contacten wegvalt, is het niet opvallend dat dit veel met je doet. Je ligt nachtenlang wakker en kunt amper beseffen dat je deze persoon nooit meer zult spreken. Wanneer een dierbare overlijdt, moet je binnen een paar dagen een heleboel zaken regelen, waaronder een crematorium waar je een mooie dienst kunt houden. Een crematorium regelen is een stuk lastiger dan je denkt, hier komt een hele hoop bij kijken. Het is verstandig om een crematorium te kiezen dat:

  • Centraal in het land ligt
  • Een mooie omgeving heeft
  • Alle gasten eenvoudig kan ontvangen
  • Kan voldoen aan al jouw wensen

Je wilt graag een dienst organiseren waar iedereen rustig afscheid kan nemen van de overledene. Wanneer je een crematorium uitzoekt in Limburg, kan het lastig zijn voor Friezen om langs te komen. Hoewel zij misschien graag aanwezig willen zijn, is het soms gewoon niet mogelijk om dit binnen korte tijd mogelijk te maken. Wanneer je kiest voor een instelling centraal in het land, heb je deze problemen niet. Je minimaliseert de reistijd van alle betrokkenen, zodat iedereen op een eerbiedige manier afscheid kan nemen van jouw dierbare. Verder is het fijn als je een mooie omgeving uitzoekt, bijvoorbeeld een bosrijk gebied. Een rustieke omgeving, waar je niet wordt gestoord door de drukte van de wereld, draagt bij aan het verwerkingsproces. Bovendien geeft het een fijn gevoel wanneer alle aandacht bij de overledene is en niet bij andere praktische zaken zoals drukte of parkeerplekken. Een crematorium op een goede locatie, in een mooie omgeving en centraal in het land, kan zorgen voor een prachtige plechtigheid. Kijk bijvoorbeeld eens op http://cba-amersfoort.nl/. Dit crematorium, gelegen in de buurt van Amersfoort, heeft een mooi groot complex, waar mensen vanuit het hele land eenvoudig naartoe rijden. Bekijk een plattegrond van het volledige complex op bovenstaande website.

Crematorium: capaciteit en wensen

Een goed crematorium heeft voldoende capaciteit om alle gasten te ontvangen. Het is niet acceptabel dat gasten niet meer naar binnen kunnen, of dat je mensen moet wegsturen omdat de aula volzit. Een degelijke instelling zorgt dat alle genodigden een plek hebben en in de zaal, of geeft je op tijd een signaal als je te veel mensen hebt uitgenodigd. Samen wordt dan gekeken naar alternatieve oplossingen. Verder moet voor alle aanwezigen koffie en thee klaarstaan met eventueel een plakje cake: dit zijn zaken waar je zelf niet over wilt nadenken. Kies voor een crematorium met voldoende capaciteit, zodat je op een waardige manier afscheid kunt nemen. Tot slot: lees je goed in over de mogelijkheden tijdens de ceremonie. Veel crematoriums bieden je de gelegenheid de dienst op een bepaalde manier vorm te geven. Je mag zelf iets zeggen, of kunt zorgen voor een selectie aan toepasselijke muziek. Neem vooraf contact op met het crematorium in kwestie om de dienst te regelen. Wanneer je op tijd van je laat horen, is vrijwel alles mogelijk.

Een persoonlijk afscheid

Bij het CBA in Amersfoort zorg je voor een persoonlijk afscheid, waarbij iedereen op een respectabele manier gedag kan zeggen. Na de dienst, die je helemaal zelf kunt vormgeven, wordt de overledene door jullie weggedragen en gecremeerd. Vervolgens gaan jullie naar de condoleanceruimte, om daar door alle aanwezigen gecondoleerd te worden. Bij dit crematorium geef je alle randzaken uit handen, zodat je hier niet mee bezig hoeft te zijn. Alles wordt voor je geregeld, zodat jij tijdens deze zware periode met het afscheid bezig kunt zijn. Bezoek bovenstaande site voor een overzicht van alle mogelijkheden.