Zelfligerende brackets versus conventionele brackets

Het hebben van een beugel is voor niemand een pretje. Het is iets wat de patiënt doorstaat vanwege het gewenste resultaat. Als de tanden na de beugel niet mooi recht zouden staan, dan zou er geen enkele reden zijn om toch die beugel te laten plaatsen. Een beugel met brackets werkt met een draad waarmee de tanden als het ware in de juiste positie worden geduwd. Elke tand wordt voorzien van een bracket. De metalen draad gaat door elke bracket heen en kan maandelijks worden aangespannen. Op deze manier worden de tanden beetje bij beetje in een strakkere positie geduwd. Dit betekent dat er nogal wat druk op de tanden wordt uitgeoefend. Dit is vooral het geval in het begin direct nadat je een beugel krijgt. Dit is omdat de tanden dan het meest uit positie staan. Daardoor is de druk op de tanden het hoogst en dat doet pijn. Simpele handelingen als eten en kauwen zijn pijnlijk. Na een week verdwijnt de pijn, maar drie weken later ga je naar de tandarts en deze spant de draad waardoor de pijn weer terugkeert. Dit is iets waar je niet om heen kunt als je een recht gebit wilt hebben. Maar de intensiteit van de pijn is afhankelijk van het soort brackets die de tandarts gebruikt. Het is het doel van elke tandarts om het gewenste resultaat te bereiken met zo min mogelijk ongemak voor de patiënt. Als er een gaatje gevuld moet worden, dan kan het ongemak worden verholpen met een verdoving en als een patiënt een beugel nodig heeft, dan kan het ongemak verzacht worden door zelfligerende brackets te gebruiken. Zelfligerende brackets maken het mogelijk dat het gebit soepeler kan bewegen. Hierdoor ervaren patiënten minder pijn. Omdat er toch een bepaalde mate van druk wordt uitgeoefend zal de pijn niet volledig verdwijnen. Maar het is goed om te weten als orthodontist zijnde, dat je met de zelfligerende brackets de pijn aanzienlijk kunt verminderen. Daarnaast is het voor de patiënt een groot voordeel dat er niet elke maand een controle hoeft plaats te vinden. Dit is met de conventionele brackets wel het geval. Tevens zijn de zelfligerende brackets beter voor het gebit, omdat tandplak veel makkelijker voorkomen kan worden. En het grootste voordeel is natuurlijk dat je de beugel met zelfligerende brackets korter hoeft te dragen.

Zelfligerende brackets en andere benodigdheden vind je op ortho-supplies.nl

Als orthodontist moet je af en toe je voorraden aanvullen en je moet constant de nieuwste technieken in de gaten houden. Je kunt nu bijvoorbeeld je patiënt voorzien van een traditionele beugel, maar zodra je weet dat je de optie hebt om gebruik te maken van betere technieken, dan moet je daar natuurlijk gebruik van maken. Ortho-supplies.nl heeft daarom altijd een assortiment dat gelijk loopt aan de meest moderne ontwikkelingen. Het is om die reden dan ook verstandig om brackets te bestellen via deze webwinkel. Maar natuurlijk kun je via ortho-supplies.nl ook vele andere artikelen kopen die je als orthodontist nodig hebt. Mocht je willen weten wat je zoal kunt kopen via deze webwinkel, kijk dan gerust eens op de website. Je kunt op de site terecht voor artikelen maar ook voor:

  • Aanbiedingen
  • Contactgegevens
  • Login
  • De webshop

Voor vragen kun je bellen met de helpdesk

Mocht je grote bestellingen willen plaatsen, of heb je vragen over één van de producten, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de klantenservice. Deze is te bereiken van maandag tot en met donderdag van 8:00 uur tot en met 16:30 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot en met 12:00 uur.