Een voorbeeld offerte

Een voorbeeld offerteHeeft u een eigen bedrijf of winkel, en levert u producten en/of diensten aan consumenten of aan andere bedrijven. Dan bent u zeker bekend met offertes. Een offerte is eigenlijk een papiertje waar op wordt gezet wat er wordt geleverd, aan wie u levert of verkoopt en hoeveel het gaat kosten. Het is dus van cruciaal belang om een goede en mooi en fris uitziende offerte te verzenden naar uw klanten. Lees verder op facturatieoffice.nl om te kijken naar onze voorbeeld offerte, misschien helpt het u om er zelf een te maken. U kunt tevens ook gewoon onze voorbeeld offerte downloaden als u dat wilt!

Offerte

Offertes zijn erg belangrijk voor bedrijven. Misschien denken veel verkopers dat een offerte slechts de laatste stap is naar een deal toe en wordt er daarom minder aandacht besteed aan offertes. Maar niets is minder waar. Een offerte is juist zeer belangrijk. De klant gaat tenslotte veel (of niet) geld betalen aan u, dus een slecht uitziende offerte, met onduidelijkheden zal hier natuurlijk niet bij helpen. Daarom is het dus belangrijk om een mooie en goed uitziende offerte te maken en die te verzenden. Dan ziet de ontvanger ook meteen dat er moeite wordt gedaan voor zijn geld en dat de verkopende partij geen spelletjes speelt, maar serieus is. Net als bij facturen zijn er een aantal zaken die verplicht op een offerte moeten staan als u deze wilt verzenden naar klanten of bedrijven. De basisgegevens die altijd op een offerte vermeld moeten worden zijn:

  • Het product of de dienst(en) dat je levert aan de wederpartij
  • Op welke datum, dus wanneer je het product of dienst denkt te leveren aan de wederpartij
  • Bedrijfsgegevens van uw eigen bedrijf moeten er op staan
  • Alle bedrijfsgegevens van uw klant of opdrachtgever moeten er op staan
  • Het termijn wanneer de klant of opdrachtgever moet voldoen aan deze offerte. Dus tot uiterlijk wanneer kan de klant of opdrachtgever wachten met akkoord geven
  • Altijd een verwijzing naar de algemene voorwaarden van uw bedrijf. Als het kan is het ook handig en aan te raden om de algemene voorwaarden als bijlage toe te voegen
  • U moet ook aangeven op welke manier de ontvanger de offerte kan accepteren of akkoord kan geven. Volgens de wet is een handtekening wel altijd verplicht, dus deze moet er sowieso op komen. Maar het kan zijn dat u al tevreden bent met een mailtje of met een telefoontje van de klant, waarin u een mondeling akkoord krijgt. Maar daarna is het officieel ook verplicht om er een handtekening op te zetten

Dit zijn allemaal punten die we opnemen in onze voorbeeld offertes op onze website. Download één van onze voorbeeld offertes om deze uit te werken en te gebruiken voor jezelf!

Voorbeeld offerte

Wilt u een voorbeeld offerte voor uw bedrijf? Dan kunt u op onze website veel informatie vinden over offertes, wat hierin moet voorkomen, hoe deze opgesteld worden en wanneer of hoe deze verzonden worden. Het is ook mogelijk om een voorbeeld offerte te downloaden op onze website, dan kunt u deze als het ware gewoon overnemen en gebruiken voor uw eigen offertes.

Kijk eens bij Facturatie office voor de mogelijkheden om een voorbeeld offerte te downloaden. Neem contact met ons op voor verdere vragen en hulp!