Doorgezakte voet

Ervaar jij pijn in je voeten? Dan kan het zijn dat je last hebt van een doorgezakte voet. Vaak krijgen mensen hier last van op het moment dat zij wat ouder worden. De vetlaag die onder de kop zit van de middenvoetsbeentjes begint dan namelijk te verdwijnen, waardoor men last krijgt van doorzakken. De druk op de voorvoet wordt daardoor groter, er ontstaat dan overdruk. Hierdoor zakken de middenvoetsbeentjes verder door en dit geeft pijn, de vering in de voeten verdwijnt hierdoor namelijk en dat maakt lopen pijnlijk. Bij een doorgezakte voet ervaar je meestal pijn onder de middenvoet en de voorvoet, meestal in een van de middenvoetsbeentjes. De pijn kan doorstralen tot aan de tenen en je kunt last hebben van steken. Bovendien kun je door deze verkeerde voetstand ook last krijgen van je knieën en je rug. Het zal voor zich spreken dat dit heel vervelend is en dat je daardoor niet echt geneigd zult zijn om nog veel te bewegen. Als iedere stap immers zeer doet, dan zet je het liefst geen stap meer. Maar dat is natuurlijk geen optie, want dan verlies je heel veel mobiliteit. Je zult dan snel helemaal stijf en stram worden. Daarom is het van belang dat je ook met een doorgezakte voet in beweging blijft.

Oplossingen bij doorgezakte voet

Kun je iets doen aan een doorgezakte voet? Niet in de zin van dat dit te verhelpen is, de vetlaag breng je immers niet weer terug. Wat je wel kunt doen, is de klachten zoveel mogelijk voorkomen, door gebruik te maken van hulpmiddelen. Door het dragen van speciale inlegzolen, kun je jouw voeten zoveel mogelijk in de juiste stand houden, waardoor de druk weer als vanouds over het hele lichaamsdeel verspreid wordt. Zo voorkom je overdruk en daarmee dus ook veel pijnklachten. Kun je bij een doorgezakte voet nu ieder willekeurig inlegzooltje gebruiken? Nee, voor een echt goede oplossing is het van belang dat je speciale zooltjes hiervoor laat maken. Deze zijn dan helemaal op maat gemaakt voor jou en geven daardoor echt een optimale ondersteuning. Ze corrigeren jouw voetstand zo optimaal mogelijk, waardoor de klachten die je ervaart kunnen verdwijnen en jij gewoon in beweging kunt blijven, zoals jij graag wilt! Het is daarom ook zeker aan te raden om met een doorgezakte voet naar de podotherapeut te gaan, deze kan jou aan de juiste inlegzolen helpen!

Podotherapie Verjans

Zoek jij een oplossing voor jouw doorgezakte voet? Dan moet je zeker eens naar praktijk Podotherapie Verjans gaan. Hier kunnen zij jou zeker helpen met het maken van perfecte zooltjes. Hoe gaat dit in zijn werk?

  • er wordt een 3D scan van je voeten gemaakt
  • met behulp van een CAD-CAM programma worden de zolen ontworpen op de computer
  • een computergestuurde freesmachine freest de inlegzolen
  • de zooltjes worden met de hand verder afgewerkt

Door gebruik te maken van deze methode, kan er heel exact gewerkt worden, waardoor de inlegzooltjes die je ontvangt echt perfect aan zullen sluiten op jouw doorgezakte voet. Zo kun je dus optimaal profiteren van de nieuwste technieken. Daarom is PodotherapieVerjans.nl zo’n goede keus, zij willen jou echt de best mogelijke oplossingen aanbieden, zodat jij weer pijnvrij kunt bewegen. Dat zal jouw zeker veel bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven teruggeven. Loop dus niet langer rond met pijnlijke voeten dan nodig is, maar neem eens contact op met je huisarts of met een podotherapeut. De kans is zeer groot dat je met een eenvoudige oplossing als het gebruik van speciale inlegzooltjes al klaar bent. Zo los je het probleem van een doorgezakte voet snel op!