Afvallen noodzakelijk

Steeds meer mensen ervaren dat afvallen noodzakelijk wordt, het percentage mensen dat overgewicht heeft wordt immers steeds hoger. Waarom is het nu noodzakelijk om gewicht kwijt te raken, is het echt zo erg om een beetje te zwaar te zijn? Ja, voor je gezondheid is dit gewoon echt nodig. Ben jij te zwaar, dan kun je in de eerste plaats last gaan krijgen van je gewrichten. Deze moeten immers veel meer kilo’s voortbewegen dan waarvoor ze eigenlijk gebouwd zijn. Dit zal leiden tot pijnlijke gewrichten die sneller slijten. Om de slijtage te verhelpen heb je operaties nodig en dat is natuurlijk weer erg belastend voor je lichaam. Een andere reden waarom je aan afvallen moet gaan denken, is omdat je er diverse ziektes en aandoening door kunt oplopen. Is jouw gewicht te hoog, dan loop je bijvoorbeeld een grotere kans op een te hoge bloeddruk, op diabetes, een te hoog cholesterol en op andere kwalen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, iedereen wil immers graag zo lang mogelijk gezond blijven. En daar komt nog eens bij dat je met teveel kilo’s vaak niet zo kunt bewegen als je zou willen. Achter je kinderen aan rennen gaat bijvoorbeeld lastiger, net als een dagje met ze op stap gaan. Ook wat dat betreft is afvallen dus zeker aan te raden. Bezoek daarom vandaag nog de website https://www.afvallenmetnederland.nl/.

Afvallen gaat vaak lastig

Maar we weten allemaal dat dit nog niet zo gemakkelijk gaat, anders was immers iedereen wel op zijn of haar streefgewicht. Het is niet dat er niet voldoende methodes en diëten zijn om mee af te vallen, daarvan zijn er echt genoeg. En het afvallen zelf lukt vaak in het begin ook wel, ieder dieet begint immers met het rigoureus schrappen van een aantal zaken uit het eetpatroon, waardoor je minder gaat eten en je dus gewoon gewicht kwijt raakt. We weten dus allemaal dat beginnen met afvallen niet zo lastig is, het probleem zit in het definitief kwijtraken van de kilo’s. Hoe zorg je er nu voor dat ze er niet weer aankomen? Dat is het grote probleem vaak. Want stop je eenmaal met het dieet dat je een aantal weken hebt gevolgd, dan zal jouw gewicht vaak al snel weer toe gaan nemen. En dat is natuurlijk ontzettend frustrerend. Je wilt graag een blijvend effect bereiken, je wilt niet iedere paar maanden weer opnieuw hoeven te beginnen met een nieuwe dieetpoging. Als je gaat afvallen, dan wil je dat jouw lichaamsgewicht daarna zo blijft, je wilt op je streefgewicht blijven.

Iedereen kan gewicht verliezen

Zoek jij een manier om niet alleen af te vallen, maar ook daarna op gewicht te blijven? Dan kan het programma van Afvallen met Nederland echt iets voor jou zijn. Je krijgt hiermee vier verschillende zaken:

  • een boek met recepten
  • verschillende beweegoefeningen
  • hulp van een motivatieprogramma
  • online begeleiding

De laatste twee zaken zijn in de eerste weken erg belangrijk, iedereen die wel eens op dieet is geweest weet dat dat de lastigste momenten zijn. Je hebt zo’n zin om te gaan snaaien, hoe lekker de recepten ook zijn. Dit komt doordat jouw lichaam van modus moet veranderen. De begeleiding en de motivatie helpen je dan om door te zetten. Ben je eenmaal aan het afvallen, dan zal het al snel gemakkelijker worden, je ziet dan immers resultaat. Het lastige punt breekt normaal aan op het moment dat jij je streefgewicht hebt bereikt, want dan krijg je normaal de neiging om weer in oude patronen te vervallen. Maar hiermee niet, de beweegoefeningen kun je gerust blijven doen en het receptenboek is echt voor iedere dag te gebruiken. Dat maakt Afvallen met Nederland anders dan andere dieetmethodes.