Zoek jij een natuurlijke tandpasta?

Als je zo duurzaam mogelijk wilt leven, dan wil je waarschijnlijk ook graag een  natuurlijke tandpasta gebruiken. Je wilt duurzaamheid dan graag in alle aspecten van jouw leven doorvoeren. Maar het kan best lastig zijn om dergelijke duurzame producten te vinden. Aan de meeste tandverzorgingsproducten zitten veel ingrediënten toegevoegd die je niet echt natuurlijk kunt noemen. Waar kun je wel terecht voor een natuurlijke tandpasta? Het liefst natuurlijk van een fabrikant die ook wat betreft verpakkingsmateriaal ook heeft voor duurzaamheid? De producten van Choose zijn een goede keus als jij duurzamer wilt tandenpoetsen, zowel hun tandpastatabletten als hun tandenborstels.

Ingrediënten natuurlijke tandpasta

Duurzaam leven is belangrijk, maar een goede verzorging van jouw gebit ook. Je wilt er daarom zeker van zijn dat je poetst met een product dat jouw tanden en kiezen echt schoonmaakt en gaatjes helpt voorkomen. Met de natuurlijke tandpasta van Choose kun je daar zeker van zijn. Deze is namelijk ontwikkeld in samenspraak met tandspecialisten en zo kun je er zeker van zijn dat je met deze producten je gebit goed verzorgt. Er zitten bijvoorbeeld verschillende natuurlijke oliën in, maar ook fluoride, dat gaatjes helpt voorkomen. De ingrediënten zijn natuurlijk van belang voor de duurzaamheid, maar misschien is het nog wel belangrijker wat er niet in zit. In deze natuurlijke tandpasta zitten bijvoorbeeld geen microplastics en we weten allemaal inmiddels wel hoeveel schade die aan het milieu toe kunnen brengen. Ze zijn eigenlijk niet uit het water te filteren en komen daardoor in rivieren en oceanen terecht, waar ze bijdragen aan de plastic soep. Wat er ook niet in zit, is water. Veel tandpasta’s bestaan voor een groot deel uit water, maar de natuurlijke tandpasta van Choose komt in tabletvorm. Je voegt hier zelf in je mond water aan toe. Op die manier hoeft er minder gewicht vervoerd te worden en dat draagt bij aan de duurzaamheid er van.

Abonnement

De ingrediënten en het ontbreken van microplastics zijn belangrijke pluspunten van deze natuurlijke tandpasta, maar er zijn meer voordelen te noemen:

  • het zit niet verpakt in plastic tubes, maar in bamboepotjes
  • je kunt het bamboepotje zelf weer vullen met navulverpakkingen
  • er is geen enkel dierlijk ingrediënt gebruikt bij de vervaardiging
  • het product is niet getest op dieren

Tijdens het ontwikkelen van het product is dus echt op alle vlakken rekening gehouden met duurzaamheid. Om helemaal duurzaam te kunnen poetsen heeft Choose bovendien ook een tandenborstel van bamboe ontwikkeld. Hierbij kun je de kop vervangen, zodat je het handvat, dat eigenlijk niet slijt, niet hoeft te vervangen. Ook dat draagt bij aan een duurzamere wereld! Heb jij interesse in hun natuurlijke tandpasta? Je kunt gewoon eens een proefverpakking bij hen bestellen en de tabletjes uitproberen. Bevalt het je? Dan bestel je eerst een startpakket, waar je de tabletten in een bamboepotje krijgt. Daarna kun je navulverpakkingen kopen en je potje steeds weer vullen. Je kunt hier zelfs een abonnement voor afsluiten, dan krijg je met een frequentie die jij wilt nieuwe tandpastatabletjes in je brievenbus. Dat maakt het gebruik van deze natuurlijke tandpasta nog weer een stukje gemakkelijker!