Vind je innerlijke rust via meditatielessen in Rotterdam

Je zou denken dat de mens op de juiste manier in elkaar is gezet. Helemaal als je in een hoger wezen gelooft die verantwoordelijk is voor de creatie van de mens. Toch zit de mens vol met imperfecties en onze geest bevat verreweg de meeste van die imperfecties. Dat komt omdat de mens in principe nooit zelfbewust had moeten worden. De evolutie doet echter niet wat juist is, maar wat op het moment het meest pragmatisch is. Na vele eeuwen van onbewuste zaligheid werd de mens zich opeens bewust. Het probleem is dat de mens zich niet bewust werd van de omgeving, maar van zichzelf. De meeste dieren hebben een vorm van bewustzijn, maar het niveau van dit bewustzijn in de mens is uniek. Je zou denken dat dit een positief gegeven is, maar niets is minder waar. Zodra we ons bewust werden van onze plek in het universum begonnen we ons af te vragen waarom we hier zijn. Wat is het doel? wat is de zin van het leven? Waarom is er iets en niet niets? De mens is in principe niet uitgerust om om te gaan met deze vragen en het gebrek aan antwoord op deze vragen. Althans niet met de ratio alleen. Wat je ziet is dat mensen gaan piekeren, onrust voelen en vaak niet weten waarom dat is. Door te mediteren kun je weer rust vinden. Je kunt via meditatielessen in Rotterdam de geest als het ware tot rust brengen en een soort harmonie te bewerkstelligen zoals die ook bestond voordat de mensen zelfbewust werden. Meditatielessen in Rotterdam zorgen ervoor dat je weer leert om in het moment zelf te leven en om ervaringen en gewaarwordingen te voelen en niet constant te overdenken. In principe reduceer je je eigen zelfbewustzijn. Het ideale resultaat van de meditatielessen in Rotterdam zou zijn om je eigen ego te verliezen. Dat is natuurlijk niet wenselijk, want daarmee zou je ook je persoonlijkheid verliezen. Wat je dus wel kunt doen via meditatielessen in Rotterdam, dat is om je geest te scherpen en weerbaar te maken. Je kunt oneindige piekersessies doorbreken en je geest leeg maken. Je kunt pijn leren waarderen als slechts een prikkel in de hersenen. Sommige monniken kunnen pijn helemaal uitschakelen door jarenlange meditatie. Maar zelfs als je een paar meditatielessen in Rotterdam volgt, dan kun je al merken dat je concentratievermogen toeneemt. Je bent rustiger en minder rusteloos, waardoor je dus ook meer aandacht hebt voor het moment zelf zonder constante afleidingen. Gedachten roep je niet op met je eigen vrije wil. Deze komen en gaan wanneer zij willen. Via meditatielessen in Rotterdam leer je om de controle over te nemen. Jij bepaalt wat je denkt en wanneer en als je niet wil denken, maak je je hoofd leeg.

Ontdek waar je meditatielessen in Rotterdam kunt volgen

Je hoeft dus ook niet helemaal naar een hoge berg in Tibet te reizen als je wilt mediteren, want je kunt gewoon meditatielessen in Rotterdam volgen. Je kunt hiervoor terecht bij happyzenheart.nl. Je kunt hier naar toe gaan voor alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Je kunt naast meditatielessen ook bij happyzenheart.nl terecht voor:

  • Lezingen
  • Groepsbijeenkomsten
  • Coaching

Dus als je de onbekende gebieden in je geest beter wilt leren kennen, dan kun je altijd terecht bij happyzenheart.nl.

Neem contact op met happyzenheart.nl

Mocht je vragen hebben of wil je graag een afspraak maken voor een eerste meditatie les in Rotterdam, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen. Je vindt de contactgegevens op de website van happyzenheart.nl.