Staand werken

Dat de hele dag zitten niet goed is voor de gezondheid van de mens, dat wordt zo langzamerhand steeds duidelijker. Meer staand werken lijkt dan een ideale oplossing, we brengen immers vaak veel tijd op ons werk door en door meer te staan kunnen we de nadelen van teveel tijd zittend doorbrengen voorkomen. Maar aan staand werken zijn ook nadelen verbonden en het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Het kan belastend zijn voor de voeten, je voetzolen kunnen echt na een hele dag in de benen zijn flink pijn gaan doen en op den duur kan dit natuurlijk voor langdurige gezondheidsklachten zorgen. Ook voor je rug kan het problemen geven, sta jij veel voorovergebogen te werken, dan kunnen je rug en nek hier klachten van gaan ondervinden. Je houding is dan eigenlijk steeds verkeerd, waardoor wervels vast kunnen gaan zitten en je pijnklachten zult gaan krijgen. Het lijkt dus een goede oplossing, Staandwerk, maar eigenlijk kan het voor het lichaam net zoveel problemen opleveren als de hele dag zitten. Deze twee opties regelmatig met elkaar afwisselen zo natuurlijk ideaal zijn, maar is niet met ieder beroep mogelijk.

Gezond staand werken

Heb jij een beroep waarbij je altijd moet staan? Of leid jij een bedrijf waarbij werknemers veel staand werken? Dan wil je natuurlijk het liefst voorkomen dat dit tot gezondheidsproblemen zal leiden. Wat kun je hier nu aan doen? Er zijn verschillende opties die je kunt kiezen. Een van de zaken die uitkomst kunnen bieden, zijn ergonomische matten. Deze matten hebben een aantal voordelen. In de eerste plaats zorgen ze voor een isolerende werking, waardoor kou vanuit de grond niet op kan trekken door de schoenen van de medewerkers heen. Dit is voor het comfort erg prettig. Daarnaast zorgen ze ervoor dat tijdens het staand werken zoveel schokdemping plaatsvindt. Doordat de matten oneffen van structuur zijn, zorgen ze ervoor dat de benen meer in beweging blijven. Compleet stilstaan is funest voor de bloedsomloop en voor de pompfunctie in de benen. Door op een dergelijke mat te staan, voorkom je dus problemen aan je benen vanwege het vele stilstaan. Maar ook de beweeglijkheid van de rug, nek, schouders, knieën en heupen wordt verhoogd, waardoor ook aan deze lichaamsdelen minder snel klachten zullen ontstaan. Verkeer jij in een situatie waarbij staand werken veel voorkomt of heb jij een bedrijf waar dit veel gebeurt, dan kunnen ergonomische matten dus uitkomst bieden.

Goede producten bij Staandwerk.nl

Niet alleen ergonomische matten kunnen heilzaam zijn, ook speciale werkplekken kunnen helpen. Als de hoogte van het werkblad bijvoorbeeld goed past bij jouw lichaam, als de hele werkplekinrichting zo goed mogelijk is ingericht op het werk dat jij moet doen en op jouw lichaamslengte, dan gaat het staand werken veel gemakkelijker en heeft dit veel minder nadelige effecten op het lichaam. Het is dus zeker ook de moeite waard om hier rekening mee te houden. En is er bij jullie bedrijf niet alleen sprake van staand werken, maar ook van veel heen en weer lopen, dan kan vloertape en antislip ook verstandig zijn, om het lopen te vergemakkelijken en de kans op ongelukken te verkleinen. Bij Staandwerk.nl kun je terecht voor alles wat je nodig hebt om je bedrijfsruimte zo in te richten dat jij met een gerust hart staand jouw werk kunt doen. Zij leveren:

  • veel verschillende soorten ergonomische matten, met voor iedere sector een passende variant
  • werkplekinrichting
  • vloertapes en antislip materialen

Wil jij er zeker van zijn dat het staand werken veilig kan gebeuren en dat dit zo weinig mogelijk gezondheidsrisico’s oplevert, dan is het zeker aan te raden om de mogelijkheden van Staandwerk.nl eens te bekijken.