Reken hier uw bmi uit

bmi-uitrekenen - bmiHebt u het idee dat u lijdt aan overgewicht? Of bent u onlangs behoorlijk afgevallen en bent u bang dat u tegen het ondergewicht aanzit? Dan kunt u nu snel uw bmi uitrekenen. Dit staat voor “Body Mass Index” en is een getal dat na een eenvoudige berekening meer zegt over uw gewicht.

  • Is het getal onder 18.5? Dan lijdt u aan behoorlijk ondergewicht. Ga direct naar uw huisarts want een dergelijk bmi is levensgevaarlijk.
  • Bevindt uw bmi zich tussen de 18.5 en de 25? Dan hebt u een ideaal en gezond gewicht.
  • Tussen de 25 en de 30? Dan hebt u te kampen met overgewicht.
  • Tussen de 30 en de 40 is er sprake van obesitas.
  • En alles boven de 40 is levensgevaarlijk en noemt men morbide obesitas. Ook in dit geval moet te allen tijde professionele hulp inschakelen.

Uw bmi zegt veel over uw eetpatroon ook al hoeft u niet in te vullen wat u dagelijks eet. Er komt naar voren of u onvoldoende, voldoende of juist te veel eet. Ieder mens is anders. Iemand met een bmi van 27 heeft misschien wat vetrandjes maar kan uitstekend in zijn vel zitten. Het gaat dan ook niet op om te zeggen dat een kleine afwijking van uw bmi direct problematisch is. Wel kan het zo zijn dat het u ervan overtuigd om bepaalde gerechten te laten staan. Het is uw lichaam, niemand vertelt u hoe u uw leven moet leiden.

Aan de hand van uw bmi bepaalt u uw streefgewicht

Veel mensen hebben te maken met overgewicht. Dat kan ervoor zorgen dat u korter leeft. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn want u wilt gezond oud worden en uw kinderen en kleinkinderen zien opgroeien. Uw gewicht kan een beperking van uw beweegruimte zijn en u kunt er ernstige ziektes door oplopen. Mocht uw bmi erg hoog uitvallen en u hebt er toch geen problemen mee, dan hopen we dat u er nog een tweede keer over na wilt denken. Vraag aan uw gezin, familie en vrienden hoe zij er over denken. Misschien bieden ze u een totaal nieuw perspectief! Ook ondergewicht is zeer riskant maar komt minder voor dan overgewicht. U hebt in dit soort gevallen vaak een eetstoornis. U denkt dat de manier van leven gezond is, maar in feite hebt u een psychologische aandoening. Op basis van een simpel getal kan dit niet worden gediagnosticeerd. Maar als de waardes opzienbarend zijn dan raden we het u met klem aan om een arts op te zoeken.

Is uw gewicht prima? Blijf dan op deze manier doorleven!

Wilt u graag vandaag nog uw bmi uitrekenen? Haast u dan naar onze website: bmi-uitrekenen.com en vergeet onze website niet te bookmarken. Dan kunt u in de toekomst nogmaals uw bmi uitrekenen als u bijvoorbeeld bent afgevallen of bent aangekomen. Wat zijn de gegevens die u moet invullen? Allereerst uw leeftijd, dan uw gewicht, uw geslacht en uw lengte. Met deze vier gegevens berekent de site uw bmi. Op onze website vindt u diverse informatie over dit getal en wat het voor u betekent. Zo hebben jongeren en zwangere vrouwen een afwijkende tabel en er bestaat überhaupt een verschil tussen mannen en vrouwen. Dat komt mede omdat de vetpercentages van vrouwen anders zijn dan bij mannen. Wilt u vervolgens gezonder eten? Dan vindt u op onze site diverse tips. Daarnaast helpen we u bij het vinden van een goed dieet. Dit bestaat naast voldoende gezonde voeding ook uit beweging. U moet immers calorieën verbranden. Daarom is er een aparte pagina op onze site over sport en beweging.