Duim artrose

Heb jij vaak last van een zeurende pijn aan het onderste duimgewricht? Dan is de kans groot dat je last hebt van duim artrose. We bewegen onze handen natuurlijk heel erg vaak en vooral de duimen worden vaak in actie gebracht. We moeten ze voor heel veel handelingen gebruiken, bijvoorbeeld om te typen, te schrijven, een pot te openen of om iets op te pakken. Normaal gesproken doen we dit natuurlijk zonder problemen, je doet dit zonder bij na te denken en zonder er iets van te merken. Tot het moment dat je last krijgt van duim artrose, dan krijg je opeens pijn, iedere keer dat je dit gewricht wilt gaan gebruiken. Opeens realiseer jij je dan hoe vaak op een dag je van deze lichaamsdelen gebruik maakt. Hoe ontstaat deze pijn nu? Door alle bewegingen die je in het verleden gemaakt hebt, is het laagje kraakbeen in het gewricht gaan slijten. Normaal gesproken zorgt kraakbeen in de gewrichten ervoor dat deze soepel kunnen bewegen, maar als dit versleten is, dan komen de botten tegen elkaar aan en dit zorgt voor de pijn. Dat is dus de oorzaak van de pijnen die je voelt als je last hebt van duim artrose.

Brace bij duim artrose

Niet alleen krijg je last van pijn als jij duim artrose hebt, je krijgt ook te maken met:

  • verminderde handfunctie
  • krachtverlies
  • stijfheid

Dit betekent dat het gebruik van je hand niet alleen pijnlijk is, maar dat het ook gewoon lastiger is om je handen, en dan specifiek je duimen, te gebruiken. Dit kan jou echt belemmeren in je dagelijks leven en dat is natuurlijk heel erg vervelend. Jij wilt immers gewoon kunnen doen wat je moet doen. Hoe los je dit nu op? Als je last hebt van duim artrose, dan kun je ervoor kiezen om hiervoor een speciale brace te dragen. Deze zorgt ervoor dat het middenhandsbeentje van deze vinger in de juiste stand komt te staan, zodat jij je hand gewoon kunt blijven gebruiken. Het zorgt voor een optimale ondersteuning en voor de juiste stand om te kunnen grijpen. De duimbrace zorgt er op die manier voor dat je minder pijn ervaart bij het gebruiken van je hand en zo zorg je ervoor dat je de mobiliteit in het gewricht houdt en dat je kracht in je vingers ontwikkelt. Bij duim artrose kan het gebruik van een brace dus zeker voor verbetering zorgen.

Verschillende soorten braces

Nu is het natuurlijk zo dat niet iedereen dezelfde hinder ondervindt van duim artrose en dat het zich ook niet bij iedereen op dezelfde manier manifesteert. Dat betekent dat ook niet iedereen baat heeft bij eenzelfde soort duimbrace. Er zijn daarom verschillende soorten braces ontwikkeld. Allemaal hebben ze een deel dat helemaal rondom het duimbasisgewricht gaat, om deze te stabiliseren. Maar het verschilt hoe de rest van dit hulpmiddel eruit ziet. Sommige hebben enkel een band om de pols, terwijl andere een heel verlengstuk over een groot deel van de onderarm hebben. Welk hulpmiddel bij duim artrose voor jou het meest geschikt is, dat is helemaal afhankelijk van jouw specifieke klachten en situatie. Wat echter zeker is, is dat je voor een goed exemplaar het best terecht kunt bij Braces4Artrose. Zij bieden een zeer ruime keus op dit gebied en hebben eigenlijk altijd wel een model dat voor jou het meest geschikt is. Op hun site vind je veel informatie over ieder exemplaar, maar mocht je nog twijfels hebben over welke brace voor duim artrose het meest geschikt is voor jou, dan kun je altijd bij hen advies inwinnen.