Afkickkliniek

Een afkickkliniek kan een iemand verlossen van een hardnekkige verslaving. Solutions Center begeleidt mensen die te maken hebben met een verslaving en hiervan af willen. Het streven is vaak dat zij de controle weer terugkrijgen over zichzelf en niet meer geleid worden door het verlangen naar specifiek gedrag of middelen. Wanneer iemand verslaafd is, kan dit een behoorlijk moeilijke weg zijn die hij of zij onder begeleiding alleen kan afnemen. Ook voor familie en vrienden is het vaak onmogelijk om deze persoon hierin te helpen, hoe graag ze dit ook willen. De professionele hulp van Solutions Center is een uitkomst hiervoor. Daar kunnen verslaafden terecht bij de afkickkliniek en de klinische of ambulante behandeling ondergaan. Na een intakegesprek vervolgt de verdere behandeling. Afhankelijk van de toestand van de cliënt wordt deze verder samengesteld, maar allemaal met het 12 Stappen Minnesota Model.

Volg de twaalf stappen in de afkickkliniek

Iemand komt bij de afkickkliniek als er sprake is van een verslaving. Solutions Center stelt het behandelingsprogramma open voor allerlei soorten verslaafden. Tenslotte wordt in alle gevallen het leven van de persoon beheerst door een middel of gedrag. Dat kan drugs zijn of alcohol, maar ook medicijnen, gamen en werken. Er is sprake van verslavingsgedrag wanneer er sprake is van obsessief, dwangmatig en mateloos gedrag. Een van de symptomen is de jarenlange ontkenning hiervan, waardoor het gedrag zich steeds extremer vertoont. Alles draait maar om een ding, de verslaving. Voor de mensen in de omgeving van de verslaafde is dit heel moeilijk om mee te leven. Professionele hulp is noodzakelijk om van een verslaving af te komen. Er zijn weinig tot geen verslaafden die het lukt zelf hiervan af te komen. Al snel zijn ze geneigd terug te vallen in het gedrag en deze ook in hun hoofd recht te praten. Bij de afkickkliniek van Solutions Center vindt de behandeling plaats op psychisch, lichamelijk en sociaal niveau. Om de behandeling van deze uitgangspunten uit te werken, houdt de afkickkliniek de twaalf stappen van het Minnesota Model aan. Deze was in eerste instantie beschreven voor de Alcoholics Anonymous door de New Yorkse effectenmakelaar Bill Wilson. Het is een combinatie van de ideeën en ervaringen van onder meer ‘The Oxford Group’, Carl Jung, William James en het Boeddhisme. Veel stromingen zijn hier dus in verwerkt met als uiteindelijke doel de onthouding van alle geestverruimende en stemmingsveranderende middelen.

De verslavingstest om mee te beginnen

Het is voor te stellen dat de drempel voor een verslaafde erg hoog is om naar de afkickkliniek te gaan. Tenslotte is de verslaving lange tijd een vertrouwd onderdeel van iemands leven geweest. Hoe nadelig deze ook was. Mogelijk worden ze door de omgeving erop gewezen dat hun gedrag niet op prijs wordt gesteld, maar vaak blijven ze in ontkenning. Mocht u er toch mee lopen om uw leven te veranderen en de verslaving los te willen laten? Dan is het Solutions Center een plek om dit aan te gaan. Op de website solutions-center.nl bieden zij een verslavingstest. Dit kan voor u een hulpmiddel zijn om de aard van uw gedrag in te zien. Op de website wordt nog meer informatie aangegeven over de afkickkliniek, de behandelingen en het proces wat u begint zodra u zich heeft opgegeven. Bedenk hoe ideaal het zou zijn als uw leven niet meer beheerst wordt door uw verslaving. In de afkickkliniek van Solutions begeleiden zij u stap voor stap naar uw nieuwe leven.